Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Hai Phong Railway Corporation Co., Ltd

Email Udskriv PDF

 

Midt i Hai Phong ligger en fabrik der har produceret jernbane vogne i mange år. I dag er hovedbeskæftigelsen vedligeholdelse af jernbane materiel, men der bygges stadig nye vogne.

Da jeg besøgte virksomheden var der en produktion igang af dobbeldækker vogne. De enkelte dele af stålkonstruktionen bliver produceret på forskellige værksteder og samlet i store fixture. Produktionen er forholdsvis moderne med CNC styrede skæremaskine.

De fleste vogne i hallerne var ældre godsvogne under genopbygning. Der var en del lukkede godsvogne. Disse vogne kommer oprindeligt fra Indien. I Vietnam er der vogne fra Indien, Rusland, Tyskland, Kina og Japan.

I en seperat afdeling renoveres hjul. De slidte hjul påsvejses ny belægning hvor den gamle er bort slidt. Denne proces foregår i en automat og kvaliteten af det udførte arbejde ser ud til at være høj. Processen er en pulversvejsning.

Efter påsvejsningen af den nye belægning stilles hjulsættene til langsom afkøling under nogle gamle sække.

Endelig afdrejes hjulene på en af de store drejebænke.

Inden hjulsættes godkendes til brug kuntrolleres hjulsættes for revner og andre fejl. Der anvendes ultralyd til af finde revner. Pigen der laver denne kontrol er meget stolt af sit udstyr og viste hvordan en revne findes. Til det brug havde hun et referanceemne med en stor revne i akslen.

Før vognene leveres tilbage til brug kontrolleres og males de grundigt. De lukkede vogne overdruses med vad for at dokumenterer at de er tætte. Det er vigtigt da den tropiske regn ellers ødelægger lasten, der ofter er ris eller gødning.
 

En af værkførene viste mig rundt og var meget stolt af hvad de kunne lave med de små midler de havde. Han er uddannet i DDR og havde derfra stor viden om jernbanedrift.

 

På Vietnam Railways hjemmeside er der en beskrivelse af Hai Phong Railway Corporation og de vogntyper der produceres i hai Phong.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu